снимка: БулфотоТой напомни, че  ваксините не предпазват от заразяване, а

...
снимка: БулфотоТой напомни, че  ваксините не предпазват от заразяване, а
Коментари Харесай

Шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата: Страната ни е заявила дози като за 10-милионно население

снимка: Булфото

Той подсети, че  имунизациите не защищават от заразяване, а от тежко протичане на заболяването.

По думите му " има завишаване на интереса към имунизирането "..

Очаквам през април персоналните лекари да получат и РНК ваксини . В последните дни на март ще получим над 31 000 дози от „ Пфайзер “, над 51 000 на „ Модерна “, над 150 000 на „ АстраЗенека “. През април се чакат общо минимум 650 000 дози. През втората половина на април чакаме доставки и от „ Джонсън и Джонсън “. Това заключи пред БНР Богдан Кирилов, шеф на Изпълнителната организация по медикаментите и член на имунизационния щаб. 

Той уточни, че  е допустимо страната ни да получи ускорена доставка от „ Пфайзер “  и че непрекъснато се организират диалози с производителя за допълнителни количества, а фирмите непрекъснато актуализират информацията за доставки. 

В предаването „ Неделя 150 “ Кирилов добави: 

„ При обновените графици на доставките се чака към юни да са обезпечени дози за имунизиране на общо 2,5 млн. българи. Има завишаване на интереса към имунизирането “. Той разясни, че страната ни е декларирала дози като за 10-милионно население. 

Производителите са заложили клинични изпитвания за използване на имунизациите на деца , посочи Богдан Кирилов и още веднъж напомни, че имунизациите не защищават от заразяване, а от тежко протичане на заболяването. Затова е належащо и имунизираните хора да съблюдават противоепидемичните ограничения. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР